Acties

We werken toe naar ‘van het gas af’ door te zoeken naar alternatieve warmteoplossingen én ook door nu al zoveel mogelijk gas te besparen. Tijdens de buurtverkenningen organiseren we verschillende acties om de CV zo zuinig en zo weinig mogelijk te gebruiken.

Ik zetmop60 en bespaar veel gas

Veel cv-ketels staan op een fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2

Een CV is vaak voor het hele jaar ingesteld op dat ene piekmoment per jaar dat er strenge vorst is terwijl we het grootste deel van het jaar toe kunnen met een lagere temperatuur.

Tips

  • Pak voor die ene week per jaar een trui of warme deken.
  • Ontdek met de CVketel op 60ºC of je huis hier al op toegerust is of welke isolatiemaatregelen nog nodig zijn in je huis.
  • Staat je ketel al op 60ºC of lager? Inspireer anderen om het ook te doen!

Staat jouw cv-ketel nog  op de fabrieksinstel­ling van 80°C? Zet je cv-ketel op 60 en bespaar veel gas, dus CO2!

De cv-ketelleveranciers hebben korte instructie-filmpjes gemaakt, zodat je het makkelijk zelf kunt doen. Zie zetmop60.nl

Maak meteen even een selfie van jou en de ketel op 60ºC. De drie origineelste foto’s winnen een bespaarpakket twv € 100!

Stuur je foto naar Niels, buurtverkenner nieuwe energie via whatsapp 06 1446 1668 of per email niels@ecwijdemeren.nl ovv “Zetmop60”. Wij plaatsen de foto op deze pagina.